Piazza Maggiore

Historia

Bologna on Italiassa sijaitseva historiallinen kaupunki, joka on tunnettu monista upeista nähtävyyksistään. Yksi kaupungin keskeisistä paikoista on Piazza Maggiore, joka on Bolognan pääaukio. Piazza Maggiorella on pitkä historia ja se on ollut merkittävä paikka kaupungin elämässä.

Piazza Maggiore rakennettiin 1200-luvulla ja se oli alun perin tarkoitettu markkinapaikaksi. Aukio on aina ollut kaupungin keskellä ja sen ympärillä on tärkeitä historiallisia rakennuksia. Aukion varrella sijaitsee myös useita kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisille ja turisteille rentoutumispaikan.

Basilica di San Petronio

Yksi Piazza Maggioren tärkeimmistä nähtävyyksistä on Basilica di San Petronio, joka on Bolognan pääkirkko. Basilica di San Petronio on suuri goottilainen rakennus, joka on omistettu Bolognan suojeluspyhimykselle San Petroniolle. Kirkko rakennettiin 14. vuosisadalla ja se on yksi maailman suurimmista kirkoista.

Kirkon ulkopuolta koristavat upeat pylväät ja sisääntulon yläpuolella on kaunis ruusukuvioinen ikkuna. Kirkon sisällä on suuri keskilaiva ja sivulaivoja, jotka ovat täynnä taidetta. Erityisesti kirkon kattofreskot ja alttaritaulut ovat vaikuttavia.

Basilica di San Petronion torniin on mahdollista nousta, ja sieltä avautuu upea näkymä koko kaupunkiin. Tornista voi nähdä myös Piazza Maggioren ja sen ympärillä olevat historialliset rakennukset. Kirkon vieressä sijaitsee myös Bolognan kaupungintalo, jota kutsutaan Palazzo Comunaleksi.

Palazzo Comunale

Palazzo Comunale on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Piazza Maggioren laidalla ja toimii nykyisin Bolognan kaupungin hallintorakennuksena. Palazzo Comunalen historia ulottuu 1300-luvulle, ja se on toiminut kaupungin hallinnollisena keskuksena vuosisatojen ajan.

Rakennuksen julkisivu on vaikuttava, ja sen keskellä kohoaa korkea torni, joka tarjoaa näkymät yli koko kaupungin. Palazzo Comunalen käytävillä voi ihailla taidetta ja historiallisia esineitä. Rakennuksessa on myös useita saleja, jotka ovat olleet todistamassa Bolognan tärkeitä tapahtumia ja juhlallisuuksia.

Piazza Maggiore ja sen nähtävyydet ovat ehdottomasti vierailun arvoisia Bolognassa. Aukio on paikka, jossa voi tuntea kaupungin historian ja kulttuurin vahvan läsnäolon. Basilica di San Petronio ja Palazzo Comunale ovat kauniita esimerkkejä Bolognan arkkitehtuurista ja taiteesta. Tällä aukiolla voi myös nauttia italialaisesta tunnelmasta ja nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta kahviloissa ja ravintoloissa.

Fontana del Nettuno

Bolognan keskeisellä aukiolla, Piazza Maggiorella, sijaitsee upea Fontana del Nettuno, suomeksi Neptunuksen suihkulähde. Tämä renessanssityylinen suihkulähde on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Suihkulähde valmistui vuonna 1567, ja se on siitä lähtien ollut Bolognan keskeinen maamerkki.

Fontana del Nettuno kuvaa merenjumala Neptunusta, joka seisoo valtameren aalloilla ja pitää toisessa kädessään sauvaa ja toisessa kolmipiikkistä haaraa. Suihkulähdettä ympäröivät muut kaupungin symbolit, kuten vaakuna ja leijonapatsaat. Suuri suihkulähde tekee vaikutuksen kävijöihin, ja sen kauneus ja yksityiskohdat kertovat Bolognan arkkitehtonisesta ja taiteellisesta rikkaudesta.

Nykyään Fontana del Nettuno on suosittu paikka turistien ja paikallisten keskuudessa. Aukion ympärillä on useita kahviloita ja ravintoloita, joista voi käydä ihailemassa suihkulähdettä ja nauttia samalla vaikkapa kupin italialaista espressoa. Suihkulähteen vesi on turvallista juoda, joten voit myös täyttää pullosi raikkaalla vedellä.

Basilica di Santo Stefano

Piazza Maggioren lähellä sijaitsee Basilica di Santo Stefano, joka tunnetaan myös nimellä Sette Chiese, eli Seitsemän kirkkoa. Tämä ainutlaatuinen kirkkokokonaisuus koostuu seitsemästä eri kirkosta ja kappelista, jotka on rakennettu vanhojen Rooman aikaisen temppelin raunioille.

Ensimmäinen kirkko, Chiesa del Crocifisso, rakennettiin jo 400-luvulla, ja kirkkojen kompleksi laajeni vuosisatojen aikana. Kävellessäsi kompleksin läpi kohtaat erilaisia arkkitehtonisia tyylejä ja taiteen mestariteoksia, ja voit ihailla upeaa keskiaikaista kappelia, Barokkikirkkoa ja romaanista tyyliä edustavaa Chiesa del Santo Sepolcroa.

Basilica di Santo Stefano on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen kohde Bolognassa, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä. Kirkkokompleksiin voi tutustua itseopiskelun avulla tai opastetuilla kierroksilla, ja se tarjoaa upeita näkymiä kaupunkiin. Kompleksin ympärillä on myös viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia ja ihailla Bolognan vanhaa kaupunkia.

Piazza del Nettuno

Läheinen Piazza del Nettuno on toinen tärkeä aukio Bolognassa, ja se on nimetty Fontana del Nettunon mukaan. Aukio sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Piazza Maggiorelta, ja se tarjoaa upean näkymän suihkulähteelle ja ympäröiville historiallisille rakennuksille.

Piazza del Nettuno on vilkas paikka, jossa paikalliset ja turistit kohtaavat. Aukiolta löytyy useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä italialaista ruokaa ja juomaa. Aukion ympärillä on myös lukuisia kauppoja ja putiikkeja, joista voi tehdä ostoksia ja löytää uniikkeja matkamuistoja.

Aukiolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten elävää musiikkia, markkinoita ja kulttuuritapahtumia. Piazza del Nettuno on Bolognan sydän, ja se tarjoaa kiinnostavia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kaikenikäisille.

Bolognan Piazza Maggioren ympäristössä sijaitsevat Fontana del Nettuno, Basilica di Santo Stefano ja Piazza del Nettuno ovat kaikki ehdottomasti vierailun arvoisia. Nämä nähtävyydet tarjoavat upeita arkkitehtonisia ja historiallisia kokemuksia, ja ne ovat tärkeitä osia Bolognan kulttuuriperinnöstä. Piazza Maggiorella voit tutustua kaupungin sydämeen ja nauttia italialaisesta elämänmenosta.

Torre degli Asinelli

Torre degli Asinelli on yksi Bolognan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on kaupungin korkein torni, joka kohoaa 97 metrin korkeuteen. Torni on osa kaksospalkkia, jossa toinen osa on hieman pienempi ja sitä kutsutaan Torre dei Garisendaksi. Torre degli Asinelli on kuitenkin se, joka on avoin yleisölle ja tarjoaa upeat näkymät yli koko Bolognan.

Torni rakennettiin 1100-luvulla ja se toimi sekä puolustustarkoituksessa että symbolina Bolognan vauraudesta. Vaikka torni on hyvin vanha, se on säilynyt hyvin ja on yhä pystyssä. Torni on rakennettu tiilistä ja sen jyrkät portaat ovat haastavia kiivetä, mutta palkintona ovat upeat näkymät yli koko kaupungin.

Torre degli Asinellin huipulle päästyään voi ihailla upeita näkymiä yli Bolognan keskustan. Näkyy, jossa kaupungin kauniit punatiiliset talot ja historialliset rakennukset levittäytyvät. Tornista voi nähdä myös Bolognan tärkeimmän aukion, Piazza Maggioren, sekä muita kaupungin merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Basilica di San Petronion ja Palazzo d’Accursio.

Torniin voi kiivetä vierailemaan yksin tai opastetun kierroksen avulla. Vierailun hinta on kohtuullinen ja sen arvoinen, kun ottaa huomioon upeat näkymät ja tornin historiallisen merkityksen. Torniin kannattaa varata aikaa noin puolitoista tuntia, jotta voi tutustua rauhassa sen eri kerroksiin ja nauttia näkymistä.

Archiginnasio di Bologna

Archiginnasio di Bologna on toinen merkittävä nähtävyys Bolognassa. Se on entinen Collegio dei Dottori, joka toimi Bolognan yliopiston pääkampuksena. Rakennus on peräisin 1500-luvulta ja se edustaa upeasti renessanssityyliä.

Sisään astuessaan vieraat huomaavat heti Archiginnasion vaikuttavan aulan, jossa on kaiverrettujen nimi- ja vaakunakilpien rivit. Aulan keskellä seisoo kuuluisa anatominen teatteri, joka on rekonstruoitu upeasti alkuperäisten piirustusten avulla. Teatteri oli aikoinaan opetuspaikka, jossa opiskelijat pääsivät tutkimaan ruumiita anatomian tutkimusta varten.

Archiginnasion muita huoneita on myös käytetty historiallisina luokkahuoneina ja kokouspaikkoina. Niissä on upeat barokkityyliset koristeet ja lasimaalaukset. Rakennuksen käytävät ja salit ovat täynnä historiallisia tietoja ja muistoja entisistä opiskelijoista.

Archiginnasio toimii nykyään arvostettuna kulttuurikeskuksena ja se on suosittu vierailukohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Rakennuksessa järjestetään erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja kulttuuritapahtumia. Siellä toimii myös Bolognan yliopiston historian laitos.

Pinacoteca Nazionale di Bologna

Pinacoteca Nazionale di Bologna on Bolognan kansallinen taidemuseo, joka sijaitsee Piazza Maggioren läheisyydessä. Museo avattiin vuonna 1888 ja se esittelee laajan kokoelman italialaista maalaustaidetta aina 1200-luvulta 1800-luvulle asti.

Museon kokoelmiin kuuluu maalauksia useilta eri taiteilijoilta, kuten Giotto, Rafael, Botticelli, Tizian ja Carracci. Museon tärkeimpiä teoksia on Francisco Goyan maalaama “Surrender of Breda” -teos. Pinacoteca Nazionale di Bologna on yksi Euroopan tärkeimmistä taidemuseoista ja se tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua italialaisen taiteen historiaan.

Museossa on myös erityisiä näyttelyhuoneita, jotka on omistettu tiettyjen taiteilijoiden, aikakausien tai tyylisuuntien teoksille. Näyttelyhuoneissa on selkeät teemat ja niissä on mahdollisuus oppia lisää maalaustaiteen kehityksestä ja eri taiteilijoiden työtavoista.

Pinacoteca Nazionale di Bologna on suosittu vierailukohde taidenälkäisille matkailijoille. Museon pääsymaksu on kohtuullinen ja se kannattaa ehdottomasti sisällyttää Bolognan matkaohjelmaan, jos kiinnostuu taiteesta ja maalaustaiteen historiasta. Museon kokoelmat tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen italialaiseen taidemaailmaan ja sen kehitykseen vuosisatojen ajan.

You missed