Bologna

Bologna – italialaisen ruoan pääkaupunki

Mielenkiintoiset nähtävyydet

Bolognassa on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka kertovat kaupungin historiasta ja kulttuurista. Yksi suosituimmista paikoista on Piazza Maggiore, kaupungin keskusaukio, jossa voi ihailla upeita arkkitehtonisia rakennuksia, kuten Basilica di San Petronio ja Palazzo d’Accursio. Toisella puolella aukiota sijaitseva Palazzo Comunale tarjoaa näyttelyitä ja näkymän kaupungin kattojen yli.

Muita merkittäviä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Two Towers, symbolisesti kaupungin suojelusenkeleitä, sekä Santo Stefanon basilika, josta aukeaa upea näköala kaupungin yli. Myös Museo Civico Archeologico ja Museo di Palazzo Poggi ovat ehdottomasti vierailun arvoisia paikkoja, erityisesti historiaa ja taidetta kiinnostuneille.

Herkulliset ruokapaikat

Bologna tunnetaan erityisesti herkullisesta ruoastaan, ja täältä löytyy monia loistavia ravintoloita ja ruokapaikkoja. Yksi suosituimmista paikoista on Trattoria da Gianni, joka tarjoilee perinteisiä bolognalaisia ruokia aidoissa ja tunnelmallisissa puitteissa. Osteria dell’Orsa puolestaan on tunnettu hyvästä ruoastaan ja rennosta ilmapiiristään.

Pasta on ehdoton herkku Bolognassa, ja sitä kannattaa maistaa esimerkiksi Trattoria Anna Marialla, joka tunnetaan erityisesti tagliatelle ragusta. Myös tortellinia ja lasagnettea kannattaa kokeilla, esimerkiksi Trattoria Sergion tai Trattoria Battibecchissä.

Nähtävyydet lähialueilla

Bologna tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet tutustua lähialueen nähtävyyksiin. Esimerkiksi Modena, kaupunki noin 40 km päässä Bolognasta, on tunnettu maailmankuulusta balsamiviinietikastaan ja upeasta Duomo di Modenasta. Ravennassa taas voi ihailla kauniita mosaiikkeja ja vierailla San Vitale -kirkossa.

Toinen suosittu retkikohde on Firenze, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bolognasta. Firenze tarjoaa upeita taidekokemuksia, kuten Galleria degli Uffizien ja Palazzo Vecchion, sekä upeita näköaloja Ponte Vecchiolta ja Piazzale Michelangelolta.

Viinimatka lähialueelle

Bolognan ympäristö on myös mainio paikka tehdä viinimatka. Esimerkiksi Rastellino di Attilio voi järjestää viininmaistajaisia tiloillaan, joissa voi tutustua alueen perinteisiin viineihin, kuten Lambruscoon ja Sangioveseen.

Lähellä Bolognaa sijaitsevat myös viinitilat, kuten Fattoria Monticino Rosso ja Podere la Berta, jotka tarjoavat viinin ja ruoan yhdistämiseen erikoistuneita viinimatkoja. Näillä matkoilla pääsee tutustumaan viininvalmistusprosessiin ja maistelemaan herkullisia paikallisia viinejä.

Bologna on loistava matkakohde niille, jotka haluavat tutustua italialaiseen ruokaan ja kulttuuriin. Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, ja sen sijainti mahdollistaa myös päiväretket lähialueen kiinnostaviin kohteisiin.

Bologna – Italialainen ruokaparatiisi

Paikalliset viinit

Bologna on tunnettu paitsi herkullisesta ruoastaan, myös laadukkaista paikallisista viineistään. Vaikka alue ei ole yhtä tunnettu viinintuotannostaan kuin esimerkiksi Toscanan tai Piemonten alueet, tarjoaa Bologna vierailijoilleen runsaasti herkullisia ja ainutlaatuisia viinikokemuksia.

Pignoletto

Yksi Bolognan kuuluisimmista viinityypeistä on Pignoletto. Pignoletto on valkoviini, joka valmistetaan samannimisestä rypälelajikkeesta. Se on kuohuva ja raikas viini, jossa on hedelmäisiä ja kukkaisia sävyjä. Pignoletto-viinirypäleet kasvavat Bolognan ympäristössä sijaitsevissa kukkuloissa, ja alueella on useita viinitiloja, joilla voi tutustua Pignolettoon ja sen valmistukseen.

Sangiovese

Toinen Bolognan viinialueen tunnettu viinityyppi on Sangiovese. Sangiovese on punaviini, joka valmistetaan samannimisestä rypälelajikkeesta. Se on täyteläinen ja mausteinen viini, jossa on tummia hedelmäisiä sävyjä. Sangiovese-viinirypäleet kasvavat ylämaastoissa, ja alueen viinitilat tarjoavat vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua tähän herkulliseen viiniin.

Lambrusco

Lambrusco on erityisen suosittu viinityyppi Bolognan alueella. Lambrusco on punainen ja kuohuva viini, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi pastan ja juustojen kanssa nautittavaksi. Viinissä on raikkaita marjaisia sävyjä ja pehmeä hapokkuus. Lambrusco-viinirypäleet kasvavat pääasiassa Bolognan eteläosassa. Alueen viinitilat tarjoavat vierailijoilleen maistelumahdollisuuksia sekä opastettuja kierroksia tiloillaan.

Albana

Albana on Bolognan alueen tunnettu makea valkoviini. Se on valmistettu Albana-rypälelajikkeesta, joka kasvaa pääasiassa alueen ylämaastoilla. Albana-viinissä on runsasta makeutta ja hedelmäisyyttä. Sitä voidaan nauttia sellaisenaan tai jälkiruokien kanssa. Monet Bolognan viinitilat tarjoavat Albana-viinimatkailijoille mahdollisuuden tutustua tähän herkulliseen makeaan viiniin.

Bologna tarjoaa vierailijoilleen upeita viinikokemuksia ja mahdollisuuden tutustua paikallisiin viineihin. Alueella on useita viinitiloja, joilla voi maistella erilaisia viinityyppejä ja oppia viininvalmistuksesta. Bolognan viinitilojen yhteydessä voi usein myös ostaa paikallisia viinejä kotiin vietäväksi. Vierailu Bolognan alueen viinitiloilla on erinomainen tapa tutustua Italian viinikulttuuriin ja nauttia herkullisista viineistä samalla kun ihailee upeita maalauksellisia maisemia.

Ostokset Bolognassa

1. Galleria Cavour

Bolognan ydinkeskustassa sijaitseva Galleria Cavour on kaupungin tunnetuin ja ylellisin ostoskeskus. Se tarjoaa laajan valikoiman kansainvälisiä muotimerkkejä sekä korkealaatuisia kosmetiikka-, kellot- ja korutuotteita. Galleria Cavourin upeat lasikatot ja tyylikäs sisustus luovat elegantin ostoskokemuksen.

2. Via Dell’Indipendenza

Via Dell’Indipendenza on vilkas ostoskatu, joka kulkee Bolognan keskustassa. Täältä löydät monia kansainvälisiä ja italialaisia vaate- ja kenkäkauppoja sekä kodintarvikeliikkeitä. Katu on myös täynnä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joten voit nauttia shoppailun ohessa herkullisen aterian tai kupin espressoa.

3. Mercato delle Erbe

Jos kaipaat aitoa italialaista tunnelmaa ja paikallisia herkkuja, suuntaa Mercato delle Erbe -kauppahalliin. Tämä värikäs ja vilkas kauppahalli tarjoaa laajan valikoiman tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, herkullista juustoa, kinkkua, oliiveja ja muita paikallisia herkkuja. Voit myös ostaa paikallisia viinejä ja oliiviöljyjä muistoiksi kotiin.

4. Quadrilatero

Bolognan historiallisessa keskustassa sijaitseva Quadrilatero on sekoitus mukulakivikatuja ja pieniä kävelykatuja, joilla sijaitsee lukuisia putiikkeja ja erikoisliikkeitä. Täällä voit ostaa koruja, vaatteita, kenkiä, nahkatuotteita, käsitöitä ja paljon muuta. Quadrilaterossa voit myös tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja maistella erilaisia herkkuja.

5. Outlet-kylät

Bolognan lähistöllä sijaitsee useita outlet-kyliä, joista voit tehdä todellisia löytöjä. Esimerkiksi Castel Guelfo Outlet Village tarjoaa yli 100 erilaista merkkiliikettä, jotka tarjoavat tuotteita alennettuun hintaan. Myös Barberino Designer Outlet ja Fidenza Village ovat suosittuja ostospaikkoja, jotka tarjoavat tunnettujen brändien tuotteita edullisin hinnoin.

Ostosten verkkosivut

Monet Bolognan ostoskeskukset ja liikkeet tarjoavat myös verkkokauppoja, joiden avulla voit tehdä ostoksia helposti ja turvallisesti kotisohvalta käsin. Tällaisia verkkosivustoja ovat esimerkiksi Galleria Cavourin, Via Dell’Indipendenzan ja eri outlet-kylissä sijaitsevien liikkeiden omat sivustot.

Bologna tarjoaa monipuolisen ja houkuttelevan ostoskokemuksen. Olit sitten kiinnostunut korkealaatuisesta muodista, paikallisista herkuista tai edullisista löydöistä, tämä viehättävä kaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin. Muista myös nauttia kaupungin kauniista arkkitehtuurista ja maukkaasta ruoasta shoppailun lomassa!

Liikkuminen Bolognassa

Julkisen liikenteen käyttö

Bolognan julkinen liikenne tarjoaa kattavan ja helppokäyttöisen tavan liikkua kaupungissa. Paikalliset bussit kulkevat tiheällä aikataululla ja kattavat suuren osan kaupungista. Liput voi ostaa suoraan bussista tai valikoiduista lippuautomaateista ja ne ovat voimassa tietyn ajan. Suositeltavaa on ostaa useamman päivän lippu, jolla pääsee liikkumaan vapaasti kaupungin alueella.

Bolognassa on myös laaja raitiovaunujen verkosto, joka kattaa suuren osan kaupungin keskustasta. Raitiovaunut kulkevat sujuvasti ja ovat erittäin helppokäyttöisiä. Liput voi ostaa samoista paikoista kuin bussiliput.

Kävellen liikkuminen

Bologna on kompakti kaupunki, joten suurimman osan nähtävyyksistä pystyy helposti kiertämään kävellen. Kaupungin keskusta-alue on täynnä kapeita katuja, mukulakiviportaita ja viehättäviä aukioita, jotka houkuttelevat kävelemään ja tutustumaan kaupungin charmikkaaseen ilmapiiriin.

Pyöräily

Bologna on myös pyöräilijöiden suosima kaupunki. Kaupungissa on lukuisia pyöräkaistoja ja -teitä, jotka mahdollistavat turvallisen pyöräilykokemuksen. Lisäksi kaupungissa on tarjolla useita pyöränvuokrauspalveluita, joiden avulla matkailija voi helposti vuokrata pyörän ja tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Taksi

Taksi on kätevä vaihtoehto lyhyille matkoille Bolognan keskustassa ja sen ulkopuolella. Taksit löytyvät helposti kaupungin keskeisiltä paikoilta ja ne ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. Kannattaa kuitenkin huomioida, että taksi voi olla hieman kalliimpi liikkumismuoto verrattuna julkiseen liikenteeseen.

Autonvuokraus

Vaikka Bolognan keskusta-alueella autoilu voi olla haastavaa, autonvuokraus voi olla hyödyllinen vaihtoehto, jos haluaa tutustua laajemmin Emilia-Romagnan alueeseen. Autonvuokrauspalveluita on tarjolla kaupungissa ja lentokentällä. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kaupungissa voi olla ruuhkia ja pysäköinti voi olla hankalaa.

Bologna on helppo kaupunki liikkua niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omatoimisesti kävellen tai pyöräillen. Monipuoliset liikkumisvaihtoehdot mahdollistavat matkailijalle vaivattoman kaupunkiloman ja myös laajemman alueen tutkimisen.

Bologna – Matkakohteena kaupunki täynnä elämää ja herkkuja

Tutustu Bolognan historialliseen keskustaan

Bologna on viehättävä kaupunki Italiassa, jossa yhdistyvät historia, kulttuuri ja herkullinen ruoka. Kaupungin historiallinen keskusta on hyvin säilynyt, ja siellä voi kuljeskella kapeilla kujilla, ihailla upeita renessanssin ajan rakennuksia ja tutustua paikalliseen elämänmenoon.

Korkein torni ja vanhin yliopisto

Bolognassa sijaitsee myös vanhin yliopisto Euroopassa, joka on perustettu jo vuonna 1088. Yliopistokaupungiksi tunnettu Bologna onkin täynnä nuorta ja energistä tunnelmaa. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu myös Torre degli Asinelli, joka on korkein keskiajan torni Italiassa.

Kulinaariset elämykset

Bologna tunnetaan erityisesti herkullisesta ruokakulttuuristaan, ja sitä kutsutaankin usein Italian ruokapääkaupungiksi. Ravintolat tarjoavat maistuvia pastaruokia, kuten tortellineja ja lasagnette, sekä kuuluisaa mortadella-makkaraa. Bologna on myös paikka, jossa on syntynyt kuuluisa italialainen ketsuppi eli bolognesekastike.

Käy viinimaistiaisilla Emilian maakunnassa

Bologna sijaitsee Emilian maakunnassa, joka on tunnettu laadukkaista viineistään. Kaupungin lähistöllä on useita viinitiloja, joissa voi tutustua alueen viinintuotantoon ja maistella herkullisia paikallisia viinejä. Viinitarhojen ympäröimä maisema tarjoaa myös upeat puitteet rentoutumiselle ja luonnonkauneuden ihailulle.

Taiteen ja kulttuurin ystäville

Bologna on myös täynnä museoita ja gallerioita, jotka tarjoavat monipuolista taide- ja kulttuuritarjontaa. Esimerkiksi Pinacoteca Nazionale, jossa voi tutustua upeisiin renessanssin maalauksiin, ja Modern Art Gallery, jossa on esillä nykytaidetta eri vuosikymmeniltä.

Nauti Bolognan vilkkaasta yöelämästä

Bologna on tunnettu myös vilkkaasta yöelämästään. Kaupungissa on lukuisia baareja, klubeja ja viinibaareja, joissa voi nauttia hyvästä seurasta ja maistuvista juomista. Monet paikalliset kokoontuvat aperitiivi-illoiksi, jolloin baareissa tarjoillaan pientä purtavaa juomien kylkeen.

Bologna tarjoaa siis matkailijalle monipuolisen ja elämyksellisen kokemuksen. Kaupungin historialliset nähtävyydet, herkullinen ruoka, viinimaistiaiset, taide ja kulttuuri sekä vilkas yöelämä tekevät Bolognasta houkuttelevan matkakohteen.

Bologna – Italian kulttuurin kehto

Tutustu tähän historialliseen kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin

Bologna, Italian Emilia-Romagnan alueella sijaitseva kaupunki, on yksi maan vanhimmista ja kulttuurisesti rikkaimmista kaupungeista. Kaupunki tunnetaan erityisesti korkeatasoisesta ruuastaan, ja se onkin kuuluisa pastastaan, lihastaan ja juustoistaan. Bologna tarjoaa myös lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, joiden avulla voit uppoutua Italian rikkaaseen menneisyyteen.

Historiallinen keskusta ja Piazza Maggioren aukio

Bolognan historiallinen keskusta on todellinen aarreaitta arkkitehtuurin, taiteen ja kulttuurin ystäville. Keskustan sydämenä toimii upea Piazza Maggioren aukio, joka on yksi suurimmista keskusaukioista Italiassa. Voit nauttia auringosta aukiolla istuen ja ihailla näkymiä ympäröiviin historiallisiin rakennuksiin, kuten Palazzo dei Banchiin, Palazzo d’Accursioon ja Basilica di San Petronioon.

Neptunuksen patsas ja lähialueen tornit

Piazza Maggiorelta voit kävellä kohti keskustan muita nähtävyyksiä, kuten upeaa Neptunuksen suihkulähdettä. Tämä vaikuttava pronssipatsas kuvastaa merenjumalaa Neptunusta ja on yksi Bolognan tunnistettavimmista maamerkeistä. Lähialueella sijaitsee myös useita keskiaikaisia torneja, kuten Torre degli Asinelli ja Torre Garisenda, joiden huipuilta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin.

Yliopistoalue ja Biblioteca dell’Archiginnasio

Bologna on tunnettu myös yliopistokaupunkina, ja sen yliopisto on yksi Euroopan vanhimmista. Yliopiston alueella voi vierailla ja tutustua sen historiallisiin rakennuksiin, kuten Biblioteca dell’Archiginnasioon. Tämä kirjasto on yksi maailman vanhimmista ja sisältää arvokkaan kokoelman harvinaisia kirjoja ja käsikirjoituksia. Kirjaston käytäviltä löydät myös kuuluisan Anatomisen teatterin, missä aikoinaan opiskelijat tutustuivat ihmisen anatomiaan.

Sanctuary of the Madonna di San Luca

Bolognan kukkuloilla sijaitseva Sanctuary of the Madonna di San Luca on yksi kaupungin upeimmista nähtävyyksistä. Tämä barokkityylinen kirkko on omistettu Pyhälle Neitsyt Marialle ja siellä voi ihailla upeita freskoja ja alttaritauluja. Voit myös nousta pyhää kierrosta pitkin portaita kirkon luokse, mistä avautuvat upeat näkymät kaupungin yli.

Bologna tarjoaa niin paljon enemmän kuin pelkkää herkullista ruokaa. Kaupunki on todellinen historian ja kulttuurin aarreaitta, joka kutsuu matkailijoita uppoutumaan Italian menneisyyteen. Olitpa sitten historiafani, ruokamatkailija tai taiteen ystävä, Bologna on ehdoton kohde Italian matkallasi.

Bologna – herkuttelijoiden paratiisi

Bolognan ruokakulttuuri

Bologna on Pohjois-Italiassa sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan erityisesti herkullisesta ruokakulttuuristaan. Bolognalaiset ovat ylpeitä perinteisistä ja aidoista resepteistään, joita on vaalittu sukupolvelta toiselle. Kaupunki onkin oiva matkakohde kaikille ruoasta ja hyvästä ruokahetkestä nauttiville.

Ravintolat Bolognassa

Bolognassa on lukemattomia ravintoloita, joista valita. Kaupungin ravintolatarjonta on monipuolista ja kattaa niin perinteiset trattoriat kuin modernit fine dining -ravintolatkin. Alla muutama suositeltava ravintola erilaisiin makuun:

1. Osteria del Sole

Osteria del Sole on yksi Bolognan vanhimmista ja perinteikkäimmistä ravintoloista. Sen tunnelma vie menneiden vuosikymmenten Italiaan, ja ruokalistalta löytyy herkkuja, kuten tageleita, mortadellaa ja parmigiano reggiano -juustoa. Ravintola on myös loistava paikka nauttia lasillinen viiniä.

2. Trattoria Anna Maria

Trattoria Anna Maria tarjoaa perinteistä ja autenttista bolognalaista ruokaa. Ravintolassa kannattaa ehdottomasti kokeilla tagliatelle al ragùa, Bolognan tunnetuinta pastaruokaa. Trattoria Anna Maria on suosittu paikallisten keskuudessa, joten pöytävaraus voi olla tarpeen.

3. Osteria Bottega

Osteria Bottega on pieni ja viihtyisä ravintola, joka tarjoaa laadukasta ja taidokkaasti valmistettua ruokaa. Ravintolan erikoisuutena ovat erilaiset juustot ja kinkut, joita voi nauttia viinin kera. Myös paikalliset viinit ovat laadukkaita ja maistuvia.

4. Trattoria del Rosso

Trattoria del Rosso on suosittu ravintola, jossa voi nauttia herkullisia pastaruokia sekä muita italialaisia klassikkoja. Ravintolan tunnelma on rennon viihtyisä ja palvelu ystävällistä. Ruokailun jälkeen kannattaa tilata vielä espressokahvi tai jälkiruoka.

 

Bologna – kulttuurin ja herkkujen pääkaupunki

Bolognan historia

Bologna on yksi Italian historiallisista kaupungeista ja sen juuret ulottuvat jopa etruskien aikaan. Kaupunki nousi merkittäväksi kauppapaikaksi roomalaisten valtakaudella ja keskiajalla se kehittyi tärkeäksi oppineisuutensa ja kulttuurin keskukseksi.

Keskiaika ja yliopisto

Keskiajalla Bologna tunnettiin erityisesti yliopistostaan, joka perustettiin vuonna 1088. Yliopisto oli Euroopan vanhin toiminnassa oleva yliopisto. Tälläkin hetkellä yliopisto merkitsee kaupungille valtavasti ja houkuttelee opiskelijoita ympäri maailman.

Tornit ja portit

Bolognan keskustaa leimaavat lukuisat keskiaikaiset tornit. Niitä oli aikanaan kaupungissa jopa satoja, mutta nykyään niitä on jäljellä noin 20 kappaletta. Tornit olivat osa rikkaiden kauppiasperheiden kartanoita ja niiden avulla merkittiin myös perheiden valta-asemaa. Tällä hetkellä korkein torni on Asinelli-torni, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli.

Kaupunkia ympäröi myös lukuisat portit, joista suurin osa on säilynyt tähän päivään saakka. Portit toimivat aikanaan kaupungin puolustuksen kannalta tärkeinä kohtina.

Kulttuuri, taide ja arkkitehtuuri

Bologna on kulttuurielämys kaikille taiteen, arkkitehtuurin ja musiikin ystäville. Kaupungissa on lukuisia taidemuseoita, gallerioita ja historiallisia rakennuksia. Esimerkiksi Basilica di San Petronio on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista paikoista. Lisäksi kaupungin keskusta on kuuluisa kauniista keskiaikaisista aukioistaan, kuten Piazza Maggioresta ja Piazza del Nettunosta.

Bolognan herkut

Bologna tunnetaan myös herkullisista ruokaperinteistään. Kaupungissa syntyi muun muassa kuuluisa bolognesekastike, jota tarjoillaan perinteisesti pastan kanssa. Bologna on myös tunnettu mortadella-makkarastaan sekä erilaisista juustoistaan, kuten parmesaanista ja mozzarellasta. Parhaimmillaan kaupungin herkut pääsee maistamaan kaupungin lukuisissa ravintoloissa ja trattorioissa.

Bologna

Majoitus

Bolognassa on monia vaihtoehtoja majoituksen suhteen. Kaupungista löytyy hotelleja, hostelleja, bed & breakfast -paikkoja sekä vuokra-asuntoja. Valinnanvaraa riittää eri hinta- ja laatusegmenteissä, joten jokaiselle löytyy jotain omaan budjettiin sopivaa.

Hotellit

Bolognan keskustassa sijaitsee useita laadukkaita hotelleja, jotka tarjoavat hyvät mukavuudet ja sijainnin kaupungin nähtävyyksien lähellä. Hotellihuoneet voivat olla hieman kalliimpia varsinkin sesonkiaikoina, joten varaaminen etukäteen kannattaa. Suositeltavia hotelleja Bolognassa ovat esimerkiksi Hotel Internazionale, Hotel Metropolitan ja Hotel Touring.

Hostellit

Edullisemman majoituksen ystävälle Bologneissa on useita hostelleja. Hostellit tarjoavat yleensä jaetut huoneet, mutta myös mahdollisuuden varata huoneen omalla kylpyhuoneella. Hostellien hinnat ovat huomattavasti halvempia kuin hotellien, joten ne sopivat hyvin pienemmällä budjetilla matkustaville. Suosittuja hostelleja Bolognassa ovat esimerkiksi We Bologna Hostel, Ostello We_Bologna ja A Due Passi dal Centro.

Bed & breakfast -paikat

Bed & breakfast -paikat ovat yleistyneet Bolognassa viime vuosina. Ne tarjoavat mukavan ja kodikkaan vaihtoehdon majoitukselle. Yleensä huoneeseen sisältyy aamiaisen lisäksi myös pieni keittiötila, joten voit valmistaa omia aterioita. Suositeltavia bed & breakfast -paikkoja Bolognassa ovat esimerkiksi Gioia’s Room B&B, Casa Ilaria ja Antica Locanda Il Sole.

Vuokra-asunnot

Jos haluat enemmän tilaa ja itsenäisyyttä matkallasi, voit vuokrata Bolognassa oman asunnon. Vuokra-asuntoja löytyy sekä kaupungin keskustasta että sen lähiympäristöstä. Vuokra-asunnon hinta riippuu sijainnista ja asunnon koosta. Voit vuokrata asunnon esimerkiksi Airbnb:n tai Booking.comin kautta.

Majoitus Bolognassa on yleensä hyvälaatuista ja kaupunki tarjoaa vaihtoehtoja eri matkabudjeteille. Hotelleista, hostelleista, bed & breakfast -paikoista ja vuokra-asunnoista löytyy vaihtoehtoja erilaisille matkustajille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kesäaikana ja erityisesti festivaalien aikana majoitusta voi olla haastavaa saada, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Linkit

Bologna – Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Bologna Wikipedia-sivusto tarjoaa kattavan yleiskuvan Bolognasta sen historiasta, kulttuurista, nähtävyyksistä ja taloudesta.

Lonely Planet – Bologna: https://www.lonelyplanet.com/italy/emilia-romagna/bologna Lonely Planetin Bologna-osio tarjoaa matkailutietoa ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista ja aktiviteeteista.

Visit Bologna – Official Tourist Information: https://www.bolognawelcome.com/en/ Tämä on Bolognan virallinen matkailusivusto, josta löydät tietoa nähtävyyksistä, tapahtumista, majoituksesta ja paljon muuta.

TripAdvisor – Bologna: https://www.tripadvisor.com/Tourism-g187801-Bologna_Province_of_Bologna_Emilia_Romagna-Vacations.html TripAdvisor tarjoaa matkailijoiden arvosteluja ja suosituksia Bolognan hotelleista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.

Bologna Welcome – Emilia-Romagna Tourist Information: https://www.emiliaromagnaturismo.it/en/tourist-areas/bologna Tämä sivusto tarjoaa tietoa Bolognasta ja sen ympäristöstä sekä Emilia-Romagnan alueesta.

Bologna: Wikitravel: https://wikitravel.org/en/Bologna Wikitravelin Bologna-sivu on käyttäjien ylläpitämä matkaopas, joka tarjoaa monipuolista tietoa kaupungista.

You missed