Lumikengät

Kävin talvimyrskyn jälkeen kesämökillä katsastamassa myrskytuhoja. Tietä ei tietenkään oltu aurattu kun siellä ei kukaan käy talvella. Parempi niin, että eivät varkaatkaan eksy sinne niin helposti.

Vaivainen parikilometriä isontien varteen, josta kesäaamuisin haen postin, olisi pieni matka kävellä. Mutta ei. Lunta oli vajaa puolimetriä, mutta sekin oli liikaa kaupunkilaisen talvikengille jossa vartta oli nilkkaan asti.

Lyhyt kävely muuttui pieneksi vaellukseksi. Joka askel upposi syvälle lumeen. Se oli paitsi raskasta niin myös hidasta. Jos lumen pinta kantaisi enemmän tai olisi leveämmät kengät niin kävely olisi helpompaa.

Muistin nähneeni jossain leffassa sellaiset lumikengät joiden avulla kullankaivaja liikkui vaivattomasti Alaskan lumisissa maisemissa. Sellaiset pitää saada! Olisko niitä nykyaikaisesna versiona. Leffan lumikengät oli valmistettu puusta ja nahasta. Pienellä etsiskelyllä niitä löytyi vaikka millä mitalla. Tilasin yhdet Adventra nimisestä verkkokaupasta. Kun ne tulevat niin kirjoitan tänne uuden postauksen kokemuksista. Sitten kun ehdin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You missed