Musteet

Tulostinmusteiden kauppa käy netissä vilkkaana. Tähän on monta syytä. Perinteiset kaupat haluavat pitää kunnon katetta tarvikkeille, joissa on riski, että niitä “jää käteen”. Toinen syy on että ostaminen on helpointa tehdä netissä. Kaupassa ei muista tulostimeen sopivan kasetin tyyppinumeroa ja vaihtoehtoja on niin paljon, että arvaamalla ostos menee varmasti pieleen. Ja tavallisesta kaupasta ostettua tuotetta ei noin vain voi palauttaa.

Nettikaupoissa tulostinmusteen voi etsiä joko musteen tunnuksen tai tulostimen tyypin mukaan. Ja se on helppoa, koska tulostin on yleensä lähellä. Käytetyn kasetin voi kaiken varmuudeksi ottaa esille ja katsoa että tilattava muste on sitä samaa tai muuten yhteensopivaa. Ja hintojakin voi verrata netissä parilla klikkauksella.

Mustekaupat:

  • InkClub
  • Mustekasetti
  • 112ink
  • finink

Vinkki paljon tulostavalle: Voit hankkia mustekasetin täyttämiseen tarvittavat välineet ja musteen edullisesti. Yleensä tarvikkeiden hinnan säästää jo parilla täyttökerralla.

Tasapuolisuuden vuoksi kerrotaan myös muista mustekauppa vertailu sivustostoista. Sellaisia on esimerkiksi mustetta piste info. Siellä näyttää olevan samanlainen yhteenveto kuin tälläkin sivulla, mutta lisäksi useasta mustekasetti nettikaupasta oma kuvaus (sivu). Toinen vastaava on mustetta.org. Siellä on ainakin kivan näköinen muste-aiheinen banneri kuva. 🙂

Vaikka mustepatruunat ovat kalliita ja usein näyttää siltä, että mustekasetin hinnalla saisi melkein uuden tulostimen musteineen. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus. Nimittäin tulostimien mukana tulevat patruunat ovat yleensä paljon pienempiä kuin täyskokoiset vaihtokasetit.

Huomioitavaa on myös, että nimenomaan mustetta suihkuttavat (siis ei laser) tulostimat vaativat jatkuvaa käyttöä. Jos olet muutaman viikon tulostamatta, niin tulostuspäät kuivuvat. Niitä voi yrittää puhdistaa, mutta usein on edessä uusien tulostupatruunoiden hankinta. Laser tulostimen kohdalla vastaavaa ongelmaa ei ole. Laser tulostimat ovat jonkin verran kalliimpia, mutta itse tulostaminen tulee halvemmaksi. Jos tarvitsee väritulosteita silloin tällöin, niin sitten mustesuihku on parempi valinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You missed