Samos

Mitä Samoksella voi tehdä?

Samokselle lennämme ilman muuta ensisijaisesti nauttimaan jumalaisesta auringosta ja nähtävyyksistä, mutta saari tarjoaa myös paljon muuta ajanvietettä. Itse asiassa saarella ei tarvitse maata rannalla itseään grillaten, vaan voit samalla huolehtia kunnostasi, oppia kaikenlaista uutta ja mukavaa tai avartaa horisonttiasi naapurisaarten suuntaan, tai jopa Turkin puolelle. Alla Samoksen parhaat ajanvietteet.

Vesiurheilumahdollisuudet ovat erinomaiset. Valittavinasi ovat lähes kaikki vesipedoille keksityt lajit. Parkkeeraa lapset banaaniveneen tai donitsin kyytiin, hurjastele aalloilla vesiskootterilla, taiteile veneen perässä vesisuksilla, sukeltele tutkimaan merenalaista maailmaa tai melo kajakilla.

Jollet pelkää kävelyä, tarjoaa Samos hienot puitteet vaellusretkille. Reppu selkään, pitävät kengät jalkaan, reilusti vettä mukaan ja matkaan. Voit samoilla rauhallisin mielin hyvin merkityillä reiteillä vuorten kukkasia keräämään tai läheisen viinitarhan viinirypäleitä varastamaan. Ethän kuitenkaan jää kiinni herkutteluhetkilläsi!

Haluatko saveta kätesi? Siinä tapauksessa ehdotan sinulle retkeä jollekin Samoksen keramiikkapajoista, vaikkapa Kumaradein kylään ja sen perinteisiin pajoihin. Pyydä päästä dreijaa pyörittämään ja luomaan omia mestariteoksiasi. Suttuinen puuha sopii niin lapsille kuin lapsenmielisille mainiosti.

Humallu viinitiloilla. Samos tunnetaan viineistään, ja saarella toimii edelleen monia kuuluisia viinitiloja. Eräät niistä jopa avaavat porttinsa vieraille, ja sallivat heidän maistella omia viinejään. Mukava tapa keventää mieltä ja tutustua samalla saaren perinteisiin ja kulttuuriin!

Piipahda Patmoksella. Patmos on Ilmestyskirjan koti, sillä juuri tällä pikkuruisella saarella apostoli Johannes näki mitä näki, ja kirjasi näkemänsä muistiin. Tänäänkin hänen näkynsä saavat useimpien selkäpiin karmimaan ja odottamaan maailmanlopun tuloa. Vieraile hänen luolassaan – ja kukaties, saatat kokea itsekin jotakin jakamisen arvoista. Johanneksen luolalta selvittyäsi kannattaa käydä rauhoittamassa mieltä läheisen Pyhän Johanneksen luostarissa. Sillä on ikää jo reilut 900 vuotta, ja se on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon.

Shoppaile Turkissa. Aivan, pikkuruinen Samos sijaitsee kirjaimellisesti kivenheiton päässä Turkin rannikosta, joten matkaan ei kulu kauaa. Kusadasi on äärettömän suosittu vierailukohde, ja siellä voit shoppailla sielusi kyllyydestä. Hinnat ovat suomalaisittain halvat, kunhan opettelet tinkimään ennen matkaasi. Täällä tinkiminen ei ole häpeä, vaan tapa, vain hullu maksaa kauppiaan pyytämän hinnan. Ethän sinä tahdo leimautua viimeksi mainittujen joukkoon? Mitä pontevammin tingit, sitä parempi. Kusadasin tyypillistä saalista ovat nahkatuotteet, itämaiset matot ja korut.

Lisää luettavaa Samos matkakohteesta:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You missed