Basilica di San Domenico

Piazza Maggiore

Bologna on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja mielenkiintoisista nähtävyyksistään, eikä Piazza Maggiore ole poikkeus. Tämä keskusaukio on kaupungin sydän ja se tarjoaa vierailijoille upeita näkymiä ympäröivään arkkitehtuuriin. Piazza Maggiorella sijaitsee useita tärkeitä historiallisia rakennuksia, kuten Palazzo Comunale ja Basilica di San Petronio. Aukiolla voit istua ja nauttia kaupungin vilinästä tai ihailla näkymiä kauniiseen arkkitehtuuriin. Piazza Maggiore on myös suosittu tapahtumien ja festivaalien keskipiste, ja siellä järjestetään usein erilaisia kulttuuritapahtumia.

Torre degli Asinelli

Jos haluat nähdä upeat näkymät Bolognaan, on Torre degli Asinelli ehdoton vierailukohde. Tämä keskiaikainen torni on yksi kaupungin symbolisimmista rakennuksista ja sen korkeus on lähes 100 metriä. Torniin johtaa 498 jyrkkäaskelmasta koostuva kiipeäminen, mutta palkintona on upeat näkymät kaupungin ylle.

Torre degli Asinelli rakennettiin 1100-luvulla ja se on yksi harvoista jäljellä olevista keskiaikaisista torneista Bolognassa. Tornin vieressä sijaitsee toinen torni, Torre Garisenda, mutta se on hieman matalampi ja se on suljettu yleisöltä. Torre degli Asinellilla on myös historiallinen merkitys, sillä se oli ennen osa sotilaspuolustusta ja myös vankila.

Basilica di San Petronio

Basilica di San Petronio on suuri ja vaikuttava kirkko Bolognan keskustassa. Se on suurin goottilainen kirkko Italiassa ja sen rakentaminen alkoi jo 1300-luvulla. Vaikka basilika ei ole valmistunut, se on edelleen vaikuttava nähtävyys ja suosittu vierailukohde turistien keskuudessa.

Kirkon sisällä on kauniita taideteoksia, kuten Antonio de Rossin maalaama alttaritaulu, joka kuvaa Pyhää Petroniota, Bolognan suojeluspyhimystä. Basilica di San Petroniosta löytyy myös kuuluisa aurinkokello, jota kutsutaan “Cassa di San Petronio”ksi. Aurinkokello on yksi maailman suurimmista ja se oli aikoinaan tärkeä ajanmääritysväline.

Bolognan matkailijoille Basilica di San Petronio tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja arkkitehtuuriin. Kirkossa järjestetään myös säännöllisesti erilaisia konsertteja ja tapahtumia.

Lähteet:

  1. http://www.bolognawelcome.com/en/places-to-visit/places-of-worship/basilica-san-domenico/
  2. http://www.piazza-maggiore.com

Basilica di San Domenico

Bologna, Italia, on täynnä upeita historiallisia nähtävyyksiä, ja yksi näistä on Basilica di San Domenico. Tämä upea goottilainen kirkko sijaitsee kaupungin keskustassa ja on yksi alueen tärkeimmistä uskonnollisista kohteista.

Basilica di San Domenico on omistettu Dominikaaniordun perustajalle, Pyhälle Dominikukselle, ja se rakennettiin 1200-luvulla. Kirkko on vaikuttava sekä ulkoa että sisältä päin, ja sen julkisivu on koristeltu kauniilla patsailla ja veistoksilla. Kirkon sisällä on useita kappeliita kauniilla freskoilla ja alttareilla, jotka osoittavat Bolognan uskonnollisen taiteen kukoistusta. Kirkko on myös kuuluisa kuuluisasta pyhästä kappelista, jossa Pyhän Dominikuksen ruumis lepää.

Yksi kirkon tärkeimmistä nähtävyyksistä on Nicola Pisano -kappeli, joka on täynnä upeita veistoksia ja freskoja. Kappelin keskipiste on San Domenicon veistos, jonka on luonut Nicola Pisano itse. Veistos esittää San Domenicoa, jolla on kirja käsissään ja koira jalkojensa juuressa. Pisano aloitti veistoksen vuonna 1264 ja saattoi sen päätökseen vuonna 1267. Kappelin seinät on koristeltu kauniilla freskoilla, jotka kuvaavat Pyhä Dominikusta ja muita tärkeitä pyhimyksiä ja tapahtumia uskonnon historiasta.

Basilica di San Domenico on myös vaikuttava siinä mielessä, että se on yhdistelmä erilaisia arkkitehtonisia tyylejä. Kirkkoa on laajennettu ja muutettu useita kertoja sen rakentamisen jälkeen, ja sen sisällä voikin nähdä goottilaisia, barokkityylisiä ja renessanssityylisiä elementtejä. Tämä tekee kirkosta mielenkiintoisen käyntikohteen arkkitehtuuriharrastajille.

Museo di Palazzo Poggi

Bologna on myös kuuluisa kulttuurisista ja tieteellisistä nähtävyyksistään, ja yksi näistä on Museo di Palazzo Poggi. Tämä museo sijaitsee Bolognan yliopiston alueella ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua moniin mielenkiintoisiin näyttelyihin.

Museo di Palazzo Poggin kokoelma koostuu monista eri aiheista, jotka edustavat eri tieteenaloja, kuten anatomiasta, fysiikasta ja filosofiasta. Museossa on runsaasti näyttelyitä, jotka esittelevät historiallisia anatomian kirjoja, anatomisia vahafiguureja ja erilaisia fysiikan välineitä. Lisäksi museossa on myös harvinaisia ??kirjoja ja kirjasto, joka sisältää arvokkaita historiallisia dokumentteja.

Museo di Palazzo Poggin vierailu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua tieteen ja kulttuurin historiaan. Tämä on erinomainen paikka sekä opiskelijoille että kulttuurin ystäville, jotka haluavat oppia lisää tieteen ja filosofian kehityksestä Bolognassa.

Bologna Welcome

Jos haluat saada parhaan irti matkastasi Bolognassa, kannattaa ehdottomasti aloittaa vierailusi Bologna Welcome -keskuksesta. Tämä matkailuneuvonta sijaitsee kaupungin keskustassa ja on täynnä hyödyllistä tietoa ja vinkkejä vierailijoille.

Bologna Welcome -keskus tarjoaa kattavan valikoiman matkailutietoa, kuten karttoja, matkaopaskirjoja ja esitteitä. Keskus tarjoaa myös opastettuja kierroksia kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin sekä muita aktiviteetteja, kuten ruoanlaittokursseja ja viininmaistajaisia.

Keskus on myös erinomainen paikka ostaa matkamuistoja ja paikallisia tuotteita. Siellä on useita kauppoja, jotka myyvät esimerkiksi paikallista ruokaa, viinejä ja kankaita. Bologna Welcome -keskus tarjoaa myös tapahtumia ja näyttelyitä, jotka esittelevät Bolognan kulttuuria ja perinnettä.

Jos olet Bolognassa ensimmäistä kertaa tai haluat saada parhaan mahdollisen matkaelämyksen, suosittelen ehdottomasti käymään Bologna Welcome -keskuksessa. Siellä voit saada hyödyllistä tietoa kaupungin nähtävyyksistä, tapahtumista ja palveluista, ja samalla nauttia vieraanvaraisuudesta ja ystävällisestä ilmapiiristä, joka tekee Bolognasta unohtumattoman matkakohteen.

Santa Maria della Vita

Santa Maria della Vita on yksi Bolognan upeimmista barokkikirkoista. Se sijaitsee kaupungin historiallisella keskustalla ja on tunnettu erityisesti Antonio Lombardin maalaamasta Piete-teoksestaan, joka sijaitsee kirkon traumatologisessa museossa. Kirkon upea sisustus ja koristeelliset yksityiskohdat tekevät siitä vierailun arvoisen kohteen Bolognan nähtävyyksiin tutustumisen aikana.

Santa Maria della Vita rakennettiin 1300-luvulla dominikaaniluostarin yhteyteen. Kirkon komea julkisivu herättää huomiota jo kaukaa, ja sen sisätilat ovat aivan yhtä näyttäviä. Kirkon korkeat holvatut katot ja kultaiset koristeet luovat vaikuttavan ja juhlavan tunnelman. Alttarin kupeessa sijaitseva Mikkei Pyhä Sakramentti -kappeli on yksi kirkon hienoimmista osista, ja sen seinät on koristeltu upeilla freskoilla. Kirkon toisessa osassa sijaitseva traumatologinen museo on ainutlaatuinen nähtävyys, joka herättää vierailijoissa paljon tunteita.

Antonio Lombardin maalaama Piete-teos on tunnettu ympäri maailmaa. Teos kuvaa Jeesuksen hautaamista ja se on herättänyt paljon keskustelua ja ihailua taiteen ystävien keskuudessa. Kirkon traumatologisessa museossa voi myös nähdä muita barokkityylisiä taideteoksia ja alttariveistoksia, jotka ovat todella upeita ja vaikuttavia. Museo tarjoaa mielenkiintoisen ja opettavaisen käynnin kirkon historiasta ja taiteesta kiinnostuneille vierailijoille.

Archiginnasio di Bologna

Archiginnasio di Bologna on yksi Bolognan historiallisista maamerkeistä. Se oli aikoinaan yliopiston rakennus ja tänä päivänä se toimii Bolognan kaupungin kirjastona. Rakennus on upea esimerkki renessanssiarkkitehtuurista ja sen sisätilat ovat täynnä historiallisia yksityiskohtia.

Archiginnasio di Bologna rakennettiin 1500-luvulla ja sen tarkoituksena oli toimia yliopiston keskuksena. Rakennus on todella vaikuttava ja sen seinät on koristeltu upeilla freskoilla ja veistoksilla. Sisäpiha, joka tunnetaan nimellä Cortile d’Onore, on yksi Bolognan kauneimmista pihoista ja se on täynnä historiallisia yksityiskohtia.

Archiginnasio di Bolognassa sijaitsee myös Stabat Mater -salin upea teatteri, joka on yksi kaupungin arvostetuimmista konsertti- ja teatterisaleista. Salin katto on koristeltu upeilla freskoilla ja sen akustiikka on ainutlaatuinen. Archiginnasio di Bolognassa voi myös vierailla yliopiston museossa, joka esittelee Bolognan yliopiston historiaa ja arvokkaita kokoelmia.

Santuario di Madonna di San Luca

Santuario di Madonna di San Luca on yksi Bolognan kuuluisimmista uskonnollisista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kukkulalla kaupungin ulkopuolella ja sitä pidetään yhtenä kaupungin suojeluspyhäkkönä. Kirkko on omistettu Neitsyt Marialle ja sen arkkitehtuuri on vaikuttava sekoitus barokkityyliä ja renessanssityyliä.

Santuario di Madonna di San Luca on rakennettu 1700-luvulla ja sen julkisivu on koristeltu upeilla freskoilla. Kirkon sisätilat ovat yhtä vaikuttavat kuin sen ulkokuori. Sen alttari on koristeltu kullatuilla koristeilla ja sen seinät on koristeltu upeilla maalauksilla. Kirkossa voi nähdä myös useita alttaritauluja ja kuvanveistoksia, jotka ovat todella upeita.

Kirkon erityinen piirre on sen 3,8 kilometriä pitkä Andija-linja, joka yhdistää kaupungin keskustan kirkkoon. Linja on suosittu pyhiinvaelluskohde, ja monet matkailijat päättävät kävellä sen ylös kukkulalle ihailemaan kaunista näköalaa kaupungin yli. Tie on reunustettu porttikongeilla ja kävelymatka kirkolle tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään luontoon ja kaupunkiin. Santuario di Madonna di San Luca on ehdottomasti satunnaisen matkailijan vierailun arvoinen kohde Bolognassa.

You missed