Sähkö

Sähkön myynti on vapautunut ja voit ostaa sähköä keneltä tahansa sähköntoimittajalta sijainnista riippumatta. Jos esimerkiksi asut Vantaalla voi ostaa sähkösi vaikka Savon voimalta Kuopiosta. Sinulle ei koidu siitä mitään lisäkuluja. Sähkön siirrosta maksat erikseen verkkoyhtiölle kulutetun sähkön mukaan ja sitä ei voi kilpailuttaa.
Miten sitten sähköyhtiöitä kilpailutetaan. Ensiksi voi käydä sähköyhtiöiden sivuilla vertailemassa heidän julkisia hinnastojaan. Toiseksi sähköyhtiöstä voi pyytää hintatarjouksen. Tarjous perustuu yleensä julkisen hinnaston mukaiseen hintaan eikä alennuksia juuri anneta ellet tee kiinteää sähkösopimusta jolloin sitoudut ostamaan sähköä tiettyyn hintaan vähintään jonkin tietyn ajan yleensä vuoden tai kaksi. Kiinteän sopimusajan jälkeen sopimus jatkuu yleensä normaalina toistaiseksi voimassa olevana sopimuksena hinnaston mukaiseen hintaan.
On olemassa myös melko helppokäyttöisiä sähkön kilpailuttamiseen käytettäviä palveluita, joissa voit syöttää oman sähkönkäytön mukaisen kulutuksen ja näet mistä sähköyhtiöstä saat sähkön halvimmalla, kuinka paljon säästät vuodessa. Eräs tällainen palvelu on vaihtovirta, joka kaiken lisäksi hoitaa uuden sähkösopimuksen puolestasi.
Muutaman minuutin perehtymisellä voi säästää kymmeniä euroja, omakotitalossa jopa satoja euroja vuodessa. Kaikki tämä yhdeltä istumalta. Kilpailuttaminen kannattaa.

Verkosta löytyy palvelu Vaihtovirta, jossa voit kilpailuttaa sähkön myynnin eri sähköyhtiöiden välillä ja hoitaa sähkösopimuksen siirron. Klikkaa tästä: Vaihtovirta . Päivitys: Vaihtovirta on nyt “kilpailuttaja”. Edellä mainitut linkit toimivat edelleen ja vievät kilpailuttajan sivuille. Siellä voi myös kilpailuttaa myös puhelinliittymän ja autovakuutuksen. Suora linkki: kilpailuttaja.fi

Uusin palvelu on Energiapallo. Palvelussa voi tehdä kaiken sähkön kilpailutuksesta sopimuksen tekoon. Ensikokeilulla vaikutti erittäin helpolta ja yksinkertaiselta. Päivitys: sivut ovat sittemmin muuttuneet ja “kilpailutus” tehdään lähettämällä yhteystiedot kaavakkeella. Lupaavat ottaa yhteyttä. Kilpailutettavia firmoja on tasan yksi eli tarjoavat sinulle E.ON:in, entisen Espoon Sähkön, sopimusta.

You missed