Ferratum

Olisiko tässä se maailman rehellisin pikavippifirma? Näin pitäisi olla, jos on uskominen heidän nettisivujensa väitettä. “Pikalainaa ilman piilokuluja” ja “Maailman rehellisin pikavippifirma”. Niillä mainoslauseilla yritys markkinoi itseään ja yrittää erottua laajasta joukosta pikalainayrityksiä. Tarkastellaan yrityksen mottoa vähän tarkemmin:

Rehellisin Pikaluottofirma, ilman piilokuluja?

Moni pikaluottoalalla toimiva yritys yrittää kätkeä kuluja niin paljon kuin mahdollista. Peritään lainan hakemisesta tekstarimaksuja. Usein tekstari viipyy, tahallaan tai vahingossa, ja asiakas joutuu lähettämään uuden tekstarin ja maksamaan uuden maksun. Pari euroa ei ole paljon edes kahdella kerrottuna, mutta lisää maksutaakkaa jo ennestään huonossa rahatilanteessa olevalle. Ferratum sen sijaan ei peri lainkaan tekstiviestimaksuja. Tarkalleen ottaen viesteistä voi mennä muutaman sentin hintainen puhelunvälitysmaksu, jolla ei ole mitään tekemistä pikalainayhtiön liiketoiminnan kanssa.

Muita “käteviä” piilokuluja ovat eräpäivän siirtomaksut ja laskutuslisät. Niissä ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta jäävätpähän usein huonolle maininnalle. Monen luottoyhtiön sivuilla pitää ihan tehdä tarkkaa salapoliisityötä selvittääkseen kaikki kulut ja miten ne muodostuvat. Ferratumilla ei näitäkään kuluja ole. Ainoastaan luoton yhteydessä mainittu kiinteä kulu tulee maksettavaksi.

Kulut

Kuten jo aiemmin mainittiin niin Ferratumin kulurakenne on selkeä. Hinnastossa lainasumman perässä oleva kulun lisäksi ei tule muita maksuja. Pikavippien kulut kuukauden lainoille:

  • 100e kulut 25 euroa
  • 200e kulut 50 euroa
  • 300e kulut 75 euroa

Yrityksen “lippulaivatuote”, siis se jota haluavat aina verrata muiden vastaaviin, on 50 euron kahden viikon laina. Siinä kulut ovat vain 7 euroa ja se on varmaankin pikavippi markkinoiden halvin noteeraus.

Vaatimukset

Edullisten lainahintojen vastapainoksi Ferratum asettaa joitakin vaatimuksia asiakkailleen:

  • ikäraja 18 vuotta
  • hakijalla pitää olla käytössään GSM liittymä
  • luottohäiriömerkintöjä ei saa olla
  • Uusi asiakas voi saada 50-400 euron lainan

Pikalainan saa ilman takaajia tai vakuuksia. Vanha asiakas voi hakea jopa 1000 euron pikalainaa.

Lue lisää Ferratumin kotisivuilta: ferratum.fi

One thought on “Ferratum”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You missed