Senttihuuto

Senttihuutokaupat on uusi ilmiö joka rantautui Suomeen viime vuoden vaihteen jälkeen. Ne, kuten kaikki muukin uusi joka uhkaa vallitsevia monopoleja, ovat joutuneet viranomaisten hampaisiin. Yrittäjiä on paennut ulkomaille ja kotimaiset yrittäjän on pantu ahtaalle. Perusteena viranomaisilla on ollut, että kyse ei olisi huutokaupasta vaan arpajaisista. Sen ihmeemmin ei puututa tietokilpailuihin, joissa tietämisellä ei ole mitään merkitystä, vaan palkinnon saaja arvotaan päivänselvän vastauksen lähettäneiden joukosta.

Senttihuutokaupan idea
Idea on sama kuin missä tahansa huutokaupassa: korkeimman tarjouksen jättänyt voittaa. Korotus on aina sentin kerrallaan eli korotuksen suuruutta ei tarvitse ilmoittaa. Huutoaika on rajoitettu, yleensä muutama minuutti. Jos sinä aikana tulee uusi huuto, korotetaan hintaa sentillä ja kello alkaa laskemaan aikaa uudelleen. Jos huutoja ei tule eli aika loppuu kellosta niin silloin viimeisen huudon antanut voittaa.

Senttihuutokaupat

Esittelyssä viisi  suosittua senttihuutokauppaa. Kaikkiin pääsee ilmaiseksi mukaan.

  • Ziinga Flamingo Intervest yrityksen omistama senttihuutokauppa. Sivulla ei täällä hetkellä ollut mitään tarjouksia, ilmaisia huutoja tai lahjakortteja. Käyt katsomassa sivuilla mikä on ajankohtainen tilanne. Joskus ilmaiset huudot tai lahjakortin saa vasta kun on rekisteröitynyt.
  • Sunnycent avasi juuri palvelun ja saatavilla on 5 ilmaista huutoa. Kannattaa rekisteröityä ja ottaa ilmaiset pois.
  • Huutopanda myös uusi tulokas. Sisään voi rekisteröityä ilmaiseksi ja kaupan päälle saa vielä 3 euroa.
  • Bidwii on uusi yrittäjä alalla. Sivuista on tehty houkuttelevat ja miellyttävät. Rekisteröityminen on ilmaista ja lupaavat jopa 100e ilmaiseksi rekisteröityneelle. Tämä on kampanja jolla saa heti 10 eurolla ja 2 eurolla joka päivä ilmaisia huutokrediittejä.  Bidwii on suljettu, sivuilla ei kerrota miksi.
  • Kakusuu huutokauppa sivujen ulkoasua on vertailtavien kohteiden selkein. Kakusuu antaa kaksi ilmaista huutoa rekisteröityville.  Kakusuu on muuttunut sunnycent nimiseksi, josta maininta tuossa ylempänä.
  • Fiksuhuuto mainostaa olevansa maailman ensimmäinen senttihuutokauppa. Ensimmäistä kertaa rekisteröityviä hemmotellaan kahdella ilmaisella huudolla. Kannattaa käyttää ainakin ilmaiset huudot pois. Voi se Mazda 6 osua kohdalle niilläkin. Fiksuhuudolla oli jotain ongelmia lain kanssa ja myöhemmin vaikeuksia toimittaa tuotteita. Kannataa suhtautua varauksella varsinkin jos sinne tallettaa rahaa.
  • Bidster senttihuutokauppa sivut ovat tavanomaiset ja jäseneksi rekisteröityminen käy melko helposti. Rekisteröityminen ei maksa mitään. Valitse “Maa” alasvetovalikosta maaksi “Soumi” 🙂 Rekisteröinnin jälkeen tekstiviesti saapuu lähes saman tien ja tuotteiden huutamisen voi aloittaa heti. Kampanjakoodi kohdassa on joskus toiminut “boom” teksti, jolla saa ilmaista huutorahaa. Ei ilmeisesti toimi enää.

Useimmat yllä mainituista senttihuuto yrityksistä ovat joutuneet lopettamaan tai ovat lopettaneet. Joidenkin sivut ovat vain lakanneet toimimasta ja niihin ei saa enää yhteyttä. Suosittelen tällä hetkellä noudattamaan suurta varovaisuutta senttihuutofirmojen suhteen. Ilmaiset huudot kannattaa tietenkin käyttää pois. ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You missed