Pikavippi

Pikalaina eli pikavippi on kasvattanut suosiotaan viime aikoina. Äkilliseen tarpeeseen on saanut pienen määrän rahaa nopeasti. Ei ole tarvinnut naapurin ovikelloa rimputella. Hyvä esimerkki nykyaikaisesta pikavippi yrityksestä on Ferratum. (linkki: www.ferratum.fi). Sieltä saa luottoa kaikilla tavoilla: tekstiviestillä ja verkkohakemuksella. Tunnistautua voi matkapuhelimella tai pankkitunnuksilla (uusi asiakas tunnistautuu tietenkin ensin pankkitunnuksilla).

Vähän suurempia luottoja kutsutaan kulutusluotoiksi. Eräs kulutusluottoja tarjoava yritys on Ostosraha . Ostosraha vaatii asiakkailta vähintään 21 vuoden iän. Avoinna arkisin 8-20.

Toinen pikaluottoja ja vähän suurempiakin luottoja myöntävä yritys on Risicum. Kulutusluotot ovat 1000-4000 euron suuruisia. Laina-ajan voi valita 1-4 vuoden välillä. Netissä voi täyttää hakemuksen. Uusi: nyt Risicumista saa myös pikalainoja (50-400 e) ja pienlainoja (500-1000 e). Risicum myöntää pikalainoja jo 18 vuotta täyttäneelle!

Vertaa ja valitse halvin vaihtoehto. Muita yrityksiä joista saa pikavippiä:
OKmoney
Vippi
Pikavippi.fi
Vippi24
Ainalaina

Pikalainoja vertaavia sivustoja on myös useita. Mainittakoon tässä vaikka vippipaikka.com, joka ei ainakaan näytä “vippipaikalta” vaan vertailee eri pikalaina ja kulutusluotto yrityksiä. Siellä on aika kätevä taulukko, josta näkee mitä “ominaisuuksia” eri vippifirmoilla on. Eri firmat kun vaativat eri asioita asiakkaalta. Pitää esimerkiksi olla tietyn ikäinen tai tietty tulotaso pitää olla. Jotkut vaativat suomalaista postiosoitetta jotkut kännykkäliittymää.

Pohdiskelua aiheesta pikavippi:
Viime aikoina on nostettu esille pikaluottojen korkeat laskennalliset vuotuiset korot. Toimittajat ovat taivastelleet tuhansien prosenttien vuosikorkoja ja on esitetty jopa väitteitä koronkiskonnasta. Koronkiskonta syytökset voi jättää omaan arvoonsa, sillä lainan antaja ja lainaaja eivät tunne toisiaan eli tietoista toisen hädänalaisen aseman hyväksikäyttöä ei tapahdu. Kovat vuosikorot ovat enemmän teoreettinen kuin käytännöllisiä. Pitäisikin puhua teoreettisesta vuosikorosta eikä todellisesta vuosikorosta. Otetaanpa esimerkki: soitat naapurin ovikelloa ja pyydät lainaa 100 euroa viikoksi (nöyryyttävää, eikö totta). Maksat viikon kuluttua 100 euroa ja 5 euroa kiitokseksi vaivasta ja luottamuksesta “korkoa”. Ei kuulosta paljolta ja todennäköisesti molemmat ovat suht tyytyväisiä. Sinä selvisit pulasta ja naapuri saa vitosella kahvin ja pienen sämpylän Esson baarissa. Ei varmaan kumpikaan tullut ajatelleeksi, että todellinen vuosikorko lainalle oli yli 1200%. Siis oliko se todellinen vuosikorko vai teoreettinen vuosikorko?

One thought on “Pikavippi”
  1. […] paikkoja : By luotto Muutama vippi paikkoja : pikapankki.com mobilecredit.fi viestivippi.fi verkosta.info/pikavippi tekstivippi.fi pikavippi.fi vippipaikka.com vippikassa.fi pika-vippi.com Mukana lisäksi muutamia […]

Comments are closed.

You missed