Kulutusluotto

Pieni lisälaina voi helpottaa pahimman yli. Kulutusluotto nimitys on hiukan harhaanjohtava, koska laina otetaan yleensä tiettyyn tarpeeseen tai elämäntilanteen takia. Tavallinen tarve on kodinperustaminen, luotto lomamatkaa varten, auton hankinnan käsiraha tai jokin muu yllättävä meno. Vuokralle muuttava joutuu joskus ottamaan lainan voidakseen maksaa vuokratakuun ja omistusasunnon ostaja joutuu “jatkamaan” käsirahaa pienellä lainalla.

Kulutusluottojen niin kutsutut todelliset vuosikorot ovat 15-35% prosentin välillä. Korko riippuu lainan määrästä, laina-ajasta ja tietenkin luottoyhtiöstä. Tärkeintä on katsoa luoton kokonaiskuluja. Siis sitä paljonko kokonaisuudessa pitää maksaa korkoja ja kuluja. Tyypillisessä kahden vuoden ja 1000 euron lainassa korkoja ja kuluja kertyy koko laina-ajalta maksettavaksi noin 300-500 euroa. Vertailun vuoksi voisi mainita, että halpoina pidetyistä asuntolainoista voi joutua maksamaan koko laina-ajalta kymmeniä tai jopa satoja tuhansia euroja korkoja ja kuluja.

Voit säästää kulutusluotoissa. Kulutusluotto voi tulla kalliiksi, jos ei yhtään vertaile hintoja ja ota selvää lainaehdoista.

[table id= 1]

Kulutusluotto aiheesta linkkejä:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You missed